Thursday, 30 June 2011

1 Litre of Tears

Assalamualaikum & Hye yunk...

Disebabkan hari ni mood kurang ok,bertambah pulak dengan kelaparan yang tak tertanggung.Aku ingat aku nak update entri cerita tentang drama Jepun yang aku baru abis tengok untuk ke 5 kali.Huhu,besh cite dia..its a moral story! Banyak kaitan tentang life, society, humanity, friendship, yang penting TRUE LOVE! dia ok. Sangat mengagumkan cerita ni.Lagipun cerita ni based on true story.So watak dalam cerita ni memang wujud,sajak-sajak dia.Setiap ending episod dorang ada letak gambar sebenar Aya ni.Jom kasi tengok dia punya trailer cikit.


Memang sedih giler cerita dia.Kisah dia tentang Aya ni.Dia ni kira aktif dalam sukan but at d end dia terpaksa terima kenyataan yang dia kene penyakit yang takda penawarnya.IT WAS AN INCURABLE DISEASE ok. Cuba kalau korang kat tempat dia.Kita tahu yang 1 day nanti kita akan hilang upaya untuk cakap,berjalan and akhirnya...Sangat sedey ok.Tapi Aya ni tabah,family dia sangat-sangat support dia.Kita boleh tengok macam mana dia and family dia survive hidup dorang.Dalam cerita ni pun ada tunjukkan percintaan and persahabatan.Aku addict giler ngan Asou tu!!!!Dahla hensem,lepas tu dia sanggup jaga and terima Aya ni dalam apa jua keadaan.Ada lelaki sorang tu hape ntah nama dia yang agak tak guna taknak terima Aya ni sebab keadaan dia.And yang paling touching tentang masyarakat sekeliling termasuk jiran-jiran and orang-orang kat sekolah yang pandang negatif kat dia.

Cerita panjang lebar tak guna.Korang tengokla cerita ni.Dari tengok cerita merepek yang takda moral tu kan. Jom layan online je kat MySoju/1 Litre of Tears.Episod dia tak banyak pun.Jom kasi korang tengok part yang besh dalam cerita ni.
Saya harap saya ada kawan macam Mari & Asou.Saya gila bayang kat Asou,hahaha!
.
.
.
Wink
♥♥♥





4 comments:

Finaz Jaafar said...

malas la aku layan cte2 cemnih..
sat gi ape pun tak jadik sbb melayan dy jeh..hahaha

Cik Eyka said...

Hahaha...2 org kata tengok tyme nak tidur,
penyudahnyatak tidur la kau...
hahaha

SYOLIHAH ISAHAK said...

saya dh tengok cerita ni. ok seyes sangat touching dh banyak kali menangis. Yaya is a strong girl

Cik Eyka said...

Syolihin isahak:tau xpe...mmg tabah giler die ni,n suke bile family,mari n asou support die...

Yang sayang Eyka, :P

Kalau susah,sayang Eyka pakai e-mail je