Monday, 15 August 2011

Makcik Hajah Sitt Al-Wuzara?

Assalamualaikum & Salam Ramadhan...

Hari ni entri aku agak serius cikit.Korang kenal tak Makcik Hajah Sitt Al-Wuzara?Sebelum tu aku nak mintak maaf sebab tersalah buat conclusion yang mana aku bagitau Erlene Tan tu makcik ni tapi sebenarnya bukan.Btw,Erlene Tan ni pun patut malu sebab dia penah cemuh Islam,memang salah dia pun yang pegi cemuh Islam buat ape.

Korang nak tau sape makcik ni?Ikut yang aku bace makcik ni seseorang yang dipercayai beragama Islam tapi menghina Islam dalam blog,FB,Tweeter and laman-laman sosial yang lain.Bukti yang dia hina Islam korang boleh rujuk blog dia sendiri --->> http://makcikhajjahsittalwuzara1001.wordpress.com/


Ni page akaun Google Makcik ni.
Agak kurang hajar kan makcik ni dengan kata-kata dia.Ramai sebenarnya Dajjal bertopengkan manusia macam makcik ni.Contohnya macam Erlene Tan ngan ada sorang mamat dari Singapore ni.Bersetongkol dengan makcik ni untuk menghina Islam.Sekarang ada beberapa individu and pihak-pihak tertentu yang cuba untuk membongkar identiti sebenar makcik ni.Dah layak hukum rejam sampai mati makcik ni.Dari terus hidup baik mati je.

Ni mamat keparat yang setongkol dengan makcik hajah tu.

Ok la,aku pun tak sabar nak tunggu diorang umumkan sapa makcik ni sebenar.Dengar kata diorang bergerak dalam group.Kalau boleh dedahkan sekali semua yang terlibat dalam group tu pastu sumbat masuk dalam ISA.Tak pun rejam je sampai mati diorang ni.Korang kalau nak update pasal makcik ni,nak tengok bukti-bukti and clue-clue yang menuju ke makcik ni korang update kat link-link yang aku bagi kat bawah ni.Kalau ada yang mitak korang block page-page atau person-person tertentu sebab diorang menghina Islam,sebagai orang Islam korang wajib lah block and report page or person tu.






.
.
.

Sunday, 14 August 2011

Kad raya?Sms je?E-mail?

Assalamualaikum & Salam Ramadhan...

Hye guys..ada sehat ka?Pose ka?Alhamdulillah..pose aku setakat ni masih full tanpa skip tau,*Eh,ada aku kisah? Pelik tak tajuk entri kali ni,tak pelik??Ok tak pelik..*Nada terkezot sambil muke tak tahu apa(sebab malu). Saje je nak hidupkan suasana nak raya dalam belog ni so cerita la sikit pasal ucapan raya kita.Kalau dulu-dulu time zaman kanak-kanak riang seminggu lepas pose je mesti dah cari kad raya,kumpul-kumpul nak hantar kat membe-membe.

Sekarang ni bila nak hantar kad raya pikir 15juta kali.Nak anta ke tak,nak anta ke tak.Kenapa?Satu sebab nak poie mintak alamat kat sorang-sorang membe kan.Dulu tyme budak-budak ada buku biodata,tak jadi masalah sume tu.Tapi sekarang membe kat facebook je dah 1260 orang,*Perlu ke mention?Hakhak. Memang jenuh la nak pegi mintak kat sorang-sorang.Pastu nak beli kad lagi,setem sekarang paling murah 60sen.

Ni Kad raya adik Naqib yang si Tasya tu bagi kat aku ngan kakak dia(a,ak stand for kakak dia,lucu x?hehe,
aka plak nama kitorang panggil Tasya tu)


Jadi jalan penyelesaian dia adalah kad raya elektronik! hehehe... Camno tu?Ala yang korang hantar pakai sms,email,wall post kat Fb.tweet kat Tweeter.Macam-macam lagi la yang kos dia lebih murah,senang dan lebih cepat.Korang taip tak sampai seminit orang tu dah dapat.

Walaupun sentimental value dia tak sama tapi tetap boleh sampaikan ucapan kita,kemaafan yang kita minta kan? Tapi tak sama la macam kad sebab kad boleh simpan sampai bila-bila.Macam kad raya yang aku dapat dari sayang aku,arwah Noor Haryati Idris. Even dia dah takde,tu je kenangan raya yang aku ada dengan dia.Al-Fatihah untuk dia.

Ni Kad Raya terakhir arwah.Yes syg,hubungan kita kekal sampai hujung nyawa...
So,apa pilihan korang?Kalau aku sms je,senang.Lagipun tak sempat nak prepare kad raya nih.Bagi kawan-kawan yang aku takde no fon tu wall post kat Facebook pun boleh kan.Yang penting kita still ingat kat diorang.Tak sabar tunggu raya,ngeh3!!
.
.
.
Wink
♥♥♥ Raye,raye,raye!!




Friday, 12 August 2011

Raya,Puasa,Dulu dan Sekarang

Assalamualaikum & Salam Ramadhan...

Hye guys,Pose x?Relax lah babe..Baru hari ke-13 kan hari ni.Takkan dah tak larat,melepet je atas katil.Anyway hari ni aku saja nak menghidupkan suasana puasa and raya dalam blog aku ni.Rasa-rasa sama tak  apa yang aku tulis sekarang kat bawah ni dengan apa yang korang rasa.Hehe...

Dulu...Dengar je kena puasa rasa macam tension je sebab besoknya balik sekolah mesti melepet kelaparan,
Sekarang...Puasa seronok sebab alang-alang boleh diet & jimat duet!*aku sorang je pk macam ni kot,lalala
Dulu...Sebulan sebelum puasa mak dah heboh beli kain ela,tempah baju raya,tempah langsir suma.
Sekarang...Dah nak habis sebulan puasa baru heboh nak carik baju dah siap,langsir siap,sumenya serba siap. 
Dulu...Sebulan sebelum mak berdialog'Kak,Jom ikut mak pegi beli baju raya.'
Sekarang...Sebulan sebelum puasa mak aku berdialog'Kak,nanti ko beli baju sendiri.Dah kojo!'*sedey! 
Dulu...Time nak sahur mak kejut,bangun gosok gigi cuci muka terus makan.Tak payah fikir pape,
Sekarang...Kena kunci alarm,kalau tak sedar tak sahur.Kalau duk umah pun kena bangun awal tolong mak masak.*memang masak dengan mata 3/4 terbuka je la kan. 
Dulu...Seminggu lepas puasa dah siap-siap nak buat kueh raya.Bertin-tin,berbekas-bekas biskut raya ngan kerepek.
Sekarang...Seminggu sebelum raya baru nak siap-siap.Siap-siapkan ape?siap-siapkan duet nak beli biskut raya ngan kerepek.Tu pun sejenis beli 50biji,100 biji.Ala kad(ala kadar) katanya. 
Dulu...Time buka macam-macam makanan mak masak,mee la,kuih muih la.Air macam-macam jenis.
Sekarang...Banyak jugak tapi sume beli.Hari-hari benda yang sama.Kalau takde duet tu ontok-ontok(diam-diam) je la. 
Dulu...Tak sabar tunggu raya sebab nak kumpul duet raya banyak-banyak!
Sekarang...rasa macam taknak raya,nak selamanya puasa sebab sedey nak kena kuarkan duet raya,waaaa!
Tu je la yang dapat aku fikir tengah hari buta ni.Walaupun semuanya dah berubah sekarang tapi aku tetap tunggu puasa dan raya ni.Sebab dapatjumpa dengan semua saudara-saudara and kawan-kawan yang dah lama takjumpa.So,Selamat Hari Raya semua!!!*woi Eyka,puasa baru 13 hari,lambat lagi raya! Dush3!

.
.
.
Wink
♥♥♥ Raye,raye,raye!!


Tutorial Nak Tengok Contact Di Facebook

Assalamualaikum & Salam Ramadhan...

Ok,di petang hari yang cukup mendung dan indah ni aku nak tunjuk cikit pasal perihal Facebook kat korang.Selalu contact kat handphone kita simpan nombor telefon kawan-kawan,sedara-mara,jiran-jiran,adik-beradik kan.*perlu ke bagitau Eyka oooiii. Kalau nak tau kat Facebook pun ada! Sebenarnya dah lama aku jumpa benda alah ni tapi tak terfikir pun nak wat entri tapi ada kebaikannya aku wat supaya nak ingatkan korang supaya padam nombor fon dalam tu.Takut disalah guna oleh orang yang tak bertanggungjawab.

Aku malas nak taip panjang-panjang.Korang log-in Facebook korang and buat macam dalam gambar bawah ni.Pastu korang dapat la contact no membe-membe korang.Jangan plak korang pi pedajal dia pulak sebar-sebarkan no dia.Tak baik tau walaupun tu musuh korang.



Ok,abis dah tutorial.Last sekali korang klik kat Contact tu,aku malas nak klik sebab nanti hebohla aku nak padam Contact sorang-sorang kan.Korang buat dulu ye. Okla,Selamat Berbuka!Jangan kelahap sangat bedal sume makanan!

.
.
.
:)
♥♥♥

Wednesday, 10 August 2011

Spontaneous Thursday #1:Kasih sayang perut & tandas

Assalamualaikum & Salam Ramadhan...

Korang setuju & suka tak kalau aku buat persamaan berikut :


Aku tak suke!

.
.
.


Tuesday, 9 August 2011

Wednesday, 3 August 2011

Tuesday, 2 August 2011

She's One In A Million...

Assalamualaikum & Hye sayunk...

Hye sayang,sebenarnya entri ni aku nak post semalam tapi atas sebab masalah teknikal sikit baru dapat post ari ni.Dah terlepas Wordless Wednesday kan.Sebelum aku tulis entri tentang cayang aku, Noor Haryati Idris, Ape kate kita sedekah kan Al-Fatihah untuk beliau.



Kenapa erk tiba-tiba aku nak update pasal sayang aku ni?Sebab tadi tiba-tiba boipren die update kat MySpace tentang dia.Sedey gile bile bace update ko Omar Fiqri.Rasa rindu sangat-sangat kat dia,macam baru semalam jumpa dia,tengok keletah dia.Jom baca sikit apa yang Omar Fiqri post kat MySpace Putri.Eh,kitorang panggil die Putri tau.Just bagitau pada yang tak tau.


Yes,Omar Fiqri.Tepat ape yang ko tulis ni.Ko cukup kenal dia,mungkin lebih lagi dari kitorang.Sedey sangat bace post ni.Mungkin dia bertuah dapat seorang lelaki yang faham dia sepenuhnya.Aku pun berharap cinta aku dengan my only MR.Naqib Jailani akan kekal sampai jinjang pelamin,sampai akhir hayat.Amin.

Sweet kan?Rindu nak lepak ngan korang macam dulu.

 
Aku pun nak jugak cerita pasal dia.Hmmm...tapi dari mane erk nak start?Okla,aku wat senarai la.(Nak jugak ka,sebuk je Eyka nih)

  1. Ok,kita mula dari bangun tidur.Dia ni nak bangun tidur punya la susah,bukan tu je.Alarm berbunyi bapak la punya kuat sampai aku asyik terjaga.Bila aku matikan alarm mesti kena bebel,nak taknak pekakkan telinga je la.
  2. Ok,lepas tu pasal mandi.Dia ni jenis yang kalau dah nak terkucil tu tak ley nak tahan.Time tu terase time tu jugak nak masuk toilet.Selalu time aku mandi kan,pertengahan dia mesti kena kuar bilik air jap sebab dia nak masuk.Tiap-tiap pagi camtu,last-last dah biasa dah.Sekarang jadi rindu plak nak dengar orang ketuk bilik air sebab die nak masuk,hehe.
  3. Kalau time makan lagi-lagi tengah hari dia selalu ajak aku makan sekali.Dia ni kalau free even sejam pun nak balik makan kat umah jugak.Dia kata malas nak lepak poli.Ok la tu sebab aku pun jenis malas nak lepak kat poli tengah-tengah hari.Lepas dia dah takde,lunch aku selalu kat poli.Sunyi sangat.Ok,1 lagi aku nak tambah.Dia bukan makan tak ley nak kering,kalau beli air mesti amik dua straw.Tank ape budak ni tak tau la,makan kuat.Tapi aku yang gemok,dia maintain je.Omar! Dia suka air tembikai jugak la,lepas tu kepantangan dia kalau orang kedai tak tapis biji tembikai,mesti dia membebel.
  4. Ok,pasal karoke plak.Dia ni memang suka karoke,aku yang malu nak nyanyi ni pun dah jadi tak malu nyanyi depan orang sebab dia.Hehehe,lagu yang confirm kitorang nyanyi kalau masuk karoke lagu 'Teman Tapi Mesra'.Memang tak pernah tinggal lagu tu.And kalau korang nak tau permintaan terakhir dia nak karoke ngan aku,aku tak tunaikan pun.Terkilan sangat,patutla dia beriya-iya ajak aku datang tempat dia keje.Dia kata dah lame tak nyanyi same,jom la.Tapi nak wat camne,aku time tu kena wat benda lain.
  5. Pasal baju ke pakaian ke dulu aku ngan dia selalu tukar-tukar.Baju ku baju mu jua,hehehe.Kalau dia ada sekarang aku rasa dia dah tak muat kot pakai baju aku,hehe.Dia ni jenis sempoi,kalau pakai baju ikut suka la walaupun baju tu kadang-kadang tak kena.Pastu kalau korang nak tau dia penah wat keja gile bangun tidur terus kuar pegi lunch dengan muka tak basuh,rambut dia yang berikat dah kusut masai.Relaks je kuar,kitorang dah tegur nak tau dia cakap ape?'Baru la Korea rambut kusut masai'.Korea la sangat kan.
  6. Yang paling penting,dia adalah orang yang tau semua masalah aku.Semua cerita kitorang luar dalam semua kitorang kongsi sama-sama.So,bila dia takda terus aku rasa macam lonely gile.Seb bek budak rumah aku yang lain ada.At least aku takde la terus rasa lonely tu.Dulu kalau nak kuar pegi mana-mana mesti berempat.Dengan dia,Naqib and Omar.Tapi bila cek balik tak penah ada gambar kitorang berempat,pelikkan.

Dia selalu ikut balik Klang sebab boipren dia orang Klang jugak.Rindu!

Hmmm,banyak lagi citer pasal dia.Tapi tak tau la nak cita camne lagi.Nanti kalau ada aku update lagi la.Bagi yang tak tau,Noor Haryati Idris ni beshfren aku.Dia meninggal dunia pada tarikh 09.06.2009 akibat kemalangan jalanraya.Selepas 3 ari aku jumpa dia,time jumpa tulah dia ajak aku karoke sama.Tapi nak buat macam mana kan.Sayang,saya sentiasa doakan kebahagiaan awak kat sana.Saya rindukan awak,saya tau awak pun tetap rindukan kami.Maafkan saya,tapi ni satu-satunya cara saya nak luahkan rindu ni.Mungkin ada yang tak suka saya bercerita tentang awak,tapi awak adalah kenangan saya yang saya nak kongsi dengan semua orang.Al-Fatihah sekali lagi untuk awak. 

.
.
.
:)
♥♥♥

Sunday, 31 July 2011

Weekend saya!

Assalamualaikum & Hye guys...

Weekend ni besh gile ah...Mesti korang curious kan nape besh sangat kan.Jawapan ye den balik kampung ngan my mr Naqib Jailani tercayang. Aicehhh...time ni la tersayang kan.Huhu. Sebenarnya plan gi umah mak aku je sat gi tertukar plan plak pegi umah kawan-kawan.Makan durian babe,tingtong kepala aku sampai umah.

Nampak tak kawasan belakang tu,1st time aku masuk Felda Kepis ni.Korang tau ke?haha..

Kau ado???Hamek kau sebesen durian.

Lepas dah puas aku ngan cayang aku melantak durian,kitorang pun terus gerak balik moncheh(Gemencheh). Sebenarnya minggu depan aku bailk kampung jugak,tapi saje je menggedik nak menyusahkan Naqib Jailani tu,huhuhu.Bila lagi kan?Tapi sampai umah,dapat berita cedey.My love sweetheart sayang,Putih dah mati. Sedih gile! Mak cite lepas je Putih mati abang dia,Mok terus demam sampai sekarang tak lalu makan. Jangan Mok pun ikut Putih sekali dah. Tak sanggup aku,dari kecik aku jaga diorang. Balik-balik dengar mak dah tanam.

Ni time Putih ni kecik lagi.Comel kan?Gebu je.

Ni last gambar Putih,waa...Cedey sangat!

Ni Mok ngah demam,macam ni je dia 24 jam.Risau kitorang.

Hopefully Mok cepat sehat. And Putih aman kat sana.Rindu nak bergurau ngan budak 2 ekor ni. My sayang-sayang. 
.
.
.
T_T
♥♥♥

Tuesday, 19 July 2011

Macam mana Facebook korang boleh di Hack?

Assalamualaikum & Hye tawan2*versi pelat2 untuk kawan2


Guys!!!Lepas ni kalau dapat mesej or im dengan bahasa inggeris, korang tak payah la balas.Pastu! kalau dapat link yang pelik-pelik pun even dari membe-membe tak payah bukak.Kalau agak-agak nak kena hack sila lah bukak.Jom review macam mana FB korang kena hack oleh insan yang tak bertanggungjawab!
1 – Kita akan mendapat message dekat facebook @ im,”hi. how are you?
2 – Selepas itu kita akan mendapat message lagi, “Wanna laugh?
3 – Kita akan mendapat message lagi, “It is you on the video ?)) want to see?)
4 – Kita akan mendapat link, “http://94.180.228.224/1567220798” –>(Jangan buka pulak)
5 – Last sekali, “I’ll be out for an hour, will be back soon
6 – Then selepas itu facebook kita kena hack.

Contoh Facebook Hot FM yang telah di hacked baru2 ni..

Kejam kan dorang.Nak tau la ape yang dorang dapat bila hack page orang er?Dapat untung ke?Dapat duet? Ke dapat puas hati?Dah dapat kaki nanti agak-agak puas hati tak?huhu...Pening sudey ayat aku.

Credit to: Paaduu

.
.
.
Taknak letak love,xnak letak smiley!
Boleh?
Hehehe..

Friday, 15 July 2011

Tahniah Eyka tapi Sedey!!!

Assalamualaikum & Hye guys...

Mesti korang tertanya-tanyakan nape aku yang tak tahu malu ni wish tahniah kat diri sendiri.Lepas tu sedey! Malas nak cite banyak,korang review gambar aku ni pastu tolong bagi pendapat sikit.

Keputusan UPU aku.Tak sangka ley dapat.*Klik utk besaukan gambar

So,sekarang korang dah tau nape aku sedey? Tak tahu lagi,aduhai.Ape pun tak boleh la.Aku dapat sambung blaja,seronok weyh! tapi yang menyedihkan harus ke aku dapat kat Sarawak! Jauh er lak ai ha..Dah la jauh,course dia pelik-pelik lak tu,tak penah aku mintak course tu.Korang rasa patut tak aku pergi.

Ada la adik aku sorang ni, Zanie cyg, ajak aku masuk KPTM Bangi.Conventry UK Degree.2 tahun je,course yang memang aku pilih tapi aku pun xsure ngan kos-kos dia kan,rasa-rasa uniMAS or KPTM ni?Guys..tolonglah aku wat pilihan.

Sains kognitif merupakan satu kajian saintifik yang bermatlamat untuk memahami sifat semula jadi fikiran manusia. Ia merangkumi pelbagai bidang termasuk kecerdasan buatan, linguistik, antropologi, psikologi, neurosains', falsafah, and pendidikan-WIKIPEDIA


.
.
Current Mood - Curious
♥♥♥

Thursday, 14 July 2011

Coupon Pizza Hut pulak!

Assalamualaikum & Hye guys...

Setelah menjahanamkan mekdi,time untuk menjahanamkan Pizza Hut pulak.10 orang customer macam aku,punah la fastfood restaurant kat Malaysia ni.Pergi makan kat sana bila ada coupon je.Jom kita print ramai-ramai coupun ni.3 hari je promotion dia,18-19 hb ni je.

 Ada syok ka??Syok babe,

Jom babe print coupon ni.Black and white pun boleh,fotostat pun boleh.Kojo sonang yo tu,tapi jangan print gambar kat atas ni,print kat link bawah ni:

WingStreet Monday coupon: Wing Street Monday
Pasta Perfetto Tuesday coupon: Pasta Tuesday Coupon
Viva Mon-Wed coupon: Viva Mon-Wed Coupon

.
.
.
Wink
♥♥♥ Pizza Hut pulak,boleh?




Wednesday, 13 July 2011

Wordless Wednesday #WW : Malaysia Vs Arsenal

Assalamualaikum & Hye guys...




Berape erk keputusan?3-0 er?



.
.
.
Current Mood - Curious
♥♥♥

Friday, 8 July 2011

Atikah & Rokok!

Assalamualikum & Hye Guys...


Ok la,malas la nak taip panjang-panjang.Aku sebenarnya tadi ngah bocan try la Google nama aku sendiri.Then carik la picture yang berkaitan sekali korang tau aku jumpa hape??

 Korang nampak tak weyh?ke same je macam aku rabun?




Hamek ko aku zoom,sangat mara aku.

Ok fine,boleh pulah nama aku yang indah ni dijadikan brand rokok! Sungguh tak seronok ok! Saya benci rokok! Waaa....nak saman,tak pasal-pasal kan,lantak pi depa la.Rokok ni bukan rokok Malaysia rasanya and bukan den sorang yo namo Atikah,sungguh tak malu kau Eyka!


Ni gambar rokok yang aku kuarkan,tapi aku dah stop kan pengeluaran sebab rokok membahayakan kesihatan,hahaha!

.
.
.

Thursday, 7 July 2011

Hujung minggu di kampung

Assalamualaikum & Hye guys...


Minggu ni dah nak jumpa penghujungnya,aku baru nak update pasal hujung minggu yang dah berhari-hari lepas.Rasa macam nak lempang tak jari-jari aku yang pemalas sangat nih?hahaha...Rasanya korang-korang dah tau kan aku keje kat Klang tapi kampung aku kat N9.So,memang jarang la aku balik,bile balik macam-macam aktiviti aku.

Cuti dua hari macam cuti 2 tahun,hehehe.Dikesempatan cuti ini,aku mengambil peluang untuk melawat sahabat kesayangan aku yang telah dimasukkan ke hospital akibat sakit apa ntah.(Ayat skema betul,memang minta penampar aku nih) Dah alang-alang nak melawat dia,kitorang pun kasi plan ramai-ramai gegar bilik wad tu.Manjang kono marah yo la ngan misi.

Terserlah kekecikkan aku kan?hahaha..Dalam kete otw pegi hospital wif Debab n Dyra(drive)

Seronok gilerz dapat jumpa dengan dorang,rindu bangat seyh! Jumpa-jumpa jer tergelak-gelak.Sakit perut aku,huhu..Dekat hospital pun tergelak-gelak,dahla melawat orang.Takde adap la budak ni,huhu.

My sayunksss...rindu dorang,ada sorang cicir ni.Akak mane akak?

Ramai lagi belakang-belakang tu yang follow tapi maaf la ye line agak slow,tak dapat nak upload pic korang sekali.Lepas dah puas lepaking ngan my sayang-sayang balik rumah aku pun menggedik tak reti penat nak buat kek.Dahla penimbang takde,main campak-campak je.Hahaha,teruk betol aku ni kan.So,ni la hasilnya kek tiramisu campak-campak je,huhu.


Kek orang malas memang macam ni,maaf la ye.Hahaha,disebabkan timbang takde jadi cair plak topping dia,lantak la janji buley makan.cair-cair pun kejap je dah licin.

.
.
.
^_^
♥♥♥ 

Wednesday, 6 July 2011

Mc Donald yang baik hati bagi kupon free!

Assalamualaikum & Hye guys...

Bersarang blog aku dah ha.Aku banyak benda nak update kat blog aku ni sebenarnya tapi disebabkan amat-amat la busy 2 3 4 hari ni,so tak dapat lah nak update ari ni.Untuk mengahapuskan sarang labah-labah and anai-anai kat blog aku ni aku nak kongsi ngan korang kupon free dari Mc Donald!!

FREE tu babe! Korang taknak ke??Aku tak tipu korang ni.Korang leh tengok kat FB Mc Donald sendiri kalau tak caya. Kupon dia lebih kurang macamgambar bawah ni.



Korang taknak ke weh?Kupon free je tu,print bape sen la sangat.Korang print banyak-banyak bawak 1 keluarga makan.siap ley belanja kawan-kawan lagi,cepat print sebelum 13 Julai! Kupon sebenar dia korang boleh print dari sini >>>> official coupun


.
.
.
Wink
♥♥♥ Mc Donald,boleh?



Thursday, 30 June 2011

1 Litre of Tears

Assalamualaikum & Hye yunk...

Disebabkan hari ni mood kurang ok,bertambah pulak dengan kelaparan yang tak tertanggung.Aku ingat aku nak update entri cerita tentang drama Jepun yang aku baru abis tengok untuk ke 5 kali.Huhu,besh cite dia..its a moral story! Banyak kaitan tentang life, society, humanity, friendship, yang penting TRUE LOVE! dia ok. Sangat mengagumkan cerita ni.Lagipun cerita ni based on true story.So watak dalam cerita ni memang wujud,sajak-sajak dia.Setiap ending episod dorang ada letak gambar sebenar Aya ni.Jom kasi tengok dia punya trailer cikit.


Memang sedih giler cerita dia.Kisah dia tentang Aya ni.Dia ni kira aktif dalam sukan but at d end dia terpaksa terima kenyataan yang dia kene penyakit yang takda penawarnya.IT WAS AN INCURABLE DISEASE ok. Cuba kalau korang kat tempat dia.Kita tahu yang 1 day nanti kita akan hilang upaya untuk cakap,berjalan and akhirnya...Sangat sedey ok.Tapi Aya ni tabah,family dia sangat-sangat support dia.Kita boleh tengok macam mana dia and family dia survive hidup dorang.Dalam cerita ni pun ada tunjukkan percintaan and persahabatan.Aku addict giler ngan Asou tu!!!!Dahla hensem,lepas tu dia sanggup jaga and terima Aya ni dalam apa jua keadaan.Ada lelaki sorang tu hape ntah nama dia yang agak tak guna taknak terima Aya ni sebab keadaan dia.And yang paling touching tentang masyarakat sekeliling termasuk jiran-jiran and orang-orang kat sekolah yang pandang negatif kat dia.

Cerita panjang lebar tak guna.Korang tengokla cerita ni.Dari tengok cerita merepek yang takda moral tu kan. Jom layan online je kat MySoju/1 Litre of Tears.Episod dia tak banyak pun.Jom kasi korang tengok part yang besh dalam cerita ni.
Saya harap saya ada kawan macam Mari & Asou.Saya gila bayang kat Asou,hahaha!
.
.
.
Wink
♥♥♥





Tuesday, 28 June 2011

Wordless Wednesday #WW : Cantum Gambar

Assalamualaikum & Hye guys...


Cuba carik maksud yang aku nak sampaikan dari gambar kat bawah ni:




Nape,nape and nape??Just think by ur self coz today is Wordless Wednesday #WW

.
.
.
Current Mood - Curious
♥♥♥

Yang sayang Eyka, :P

Kalau susah,sayang Eyka pakai e-mail je