Monday, 20 June 2011

Takut nak pakai lense lagi

Assalamualaikum & Hye Guys...

Hehehe..hari ni terajin pulak plus ade je idea datang nak suh aku update blog ni.Al kisahnya,aku ni sebenarnya memang rabun.Eh,sebenarnya takde la rabun tapi menggedik pakai spek yang ada power last-last memang power mate aku ni hilang la kan.Kekal la jadi gadis rabun.Aku pakai Contact Lense ni pun sebab rimas pakai spek.Lepas tu dan-dan spek aku patah awal tahun lepas,aku pun kekal pakai Contact Lense sebab malas nak pegi buat spek(malas ke takde duet,hahaha..lalala,)

Sangat-sangat matured aku walaupun baru sem 1.Tahun 2007!Walaweh *teruja sangat

Setelah beberapa tahun aku pakai Contact Lense, rabun aku ni makin menjadi-jadi plak.Power jangan cakapla,makin bertambah.Rimas aku,nak tengok tv kene duduk depan tak nampaknya pasal.Nak dijadikan cerita sekarang ni aku suka pulak beli lense korea thru online jer.Ada satu lense ni,dah sebulan kot aku pakai,ke lebih.Aku pun tak ingat la.

Tapi yang penting aku pakai je rase macam pedih mate ni.Pastu my Abang pun suruh la buang jauh-jauh lense tu,dia kata dah tak elok kot.Aku cakap tak mungkin la,baru je beli.Last-last tengah hari tadi aku menamatkan riwayat lense aku sebab macam takde function je aku guna.Menyakitkan mata je.

Aku tak buang terus lense aku.Aku biarkan je dulu kat sink and know what? Lense tu mengeras. Wahhh,aku baru tau ke ape ni.Mungkin sebab dia kering dats y la dia jd keras kan,macam pelik je kan.Aku terbayang lense tu keras dalam mata aku. Sumpah takut weh!

Terserlahkan keterujaan aku dengan lense yang dah keras ni,huhu..

Dan-dan aku terus Google cerita pasal Contact Lense ni sebab dah takut sangat.Biasa la bukan sume bende ada baik je kan,mesti ada buruk dia.Pandai-pandai la kita nak elakkan.Nak pakai lense boleh tapi hygiene kena la jaga.Aku pun kadang-kadang main punggah je.Nak tau lagi korang try baca kat sini-->> Kesan memakai contact lense. A gud info.Sharing is Caring ryte?
.
.
.
^_^

2 comments:

Finaz Jaafar said...

aku suke pky lens...lalala

Cik Eyka said...

Aku pn...
xmerimaskan,tp kene jage elok2...
mate ak ari ni merah2...
xtau sbb ape,

Yang sayang Eyka, :P

Kalau susah,sayang Eyka pakai e-mail je