Sunday, 14 August 2011

Kad raya?Sms je?E-mail?

Assalamualaikum & Salam Ramadhan...

Hye guys..ada sehat ka?Pose ka?Alhamdulillah..pose aku setakat ni masih full tanpa skip tau,*Eh,ada aku kisah? Pelik tak tajuk entri kali ni,tak pelik??Ok tak pelik..*Nada terkezot sambil muke tak tahu apa(sebab malu). Saje je nak hidupkan suasana nak raya dalam belog ni so cerita la sikit pasal ucapan raya kita.Kalau dulu-dulu time zaman kanak-kanak riang seminggu lepas pose je mesti dah cari kad raya,kumpul-kumpul nak hantar kat membe-membe.

Sekarang ni bila nak hantar kad raya pikir 15juta kali.Nak anta ke tak,nak anta ke tak.Kenapa?Satu sebab nak poie mintak alamat kat sorang-sorang membe kan.Dulu tyme budak-budak ada buku biodata,tak jadi masalah sume tu.Tapi sekarang membe kat facebook je dah 1260 orang,*Perlu ke mention?Hakhak. Memang jenuh la nak pegi mintak kat sorang-sorang.Pastu nak beli kad lagi,setem sekarang paling murah 60sen.

Ni Kad raya adik Naqib yang si Tasya tu bagi kat aku ngan kakak dia(a,ak stand for kakak dia,lucu x?hehe,
aka plak nama kitorang panggil Tasya tu)


Jadi jalan penyelesaian dia adalah kad raya elektronik! hehehe... Camno tu?Ala yang korang hantar pakai sms,email,wall post kat Fb.tweet kat Tweeter.Macam-macam lagi la yang kos dia lebih murah,senang dan lebih cepat.Korang taip tak sampai seminit orang tu dah dapat.

Walaupun sentimental value dia tak sama tapi tetap boleh sampaikan ucapan kita,kemaafan yang kita minta kan? Tapi tak sama la macam kad sebab kad boleh simpan sampai bila-bila.Macam kad raya yang aku dapat dari sayang aku,arwah Noor Haryati Idris. Even dia dah takde,tu je kenangan raya yang aku ada dengan dia.Al-Fatihah untuk dia.

Ni Kad Raya terakhir arwah.Yes syg,hubungan kita kekal sampai hujung nyawa...
So,apa pilihan korang?Kalau aku sms je,senang.Lagipun tak sempat nak prepare kad raya nih.Bagi kawan-kawan yang aku takde no fon tu wall post kat Facebook pun boleh kan.Yang penting kita still ingat kat diorang.Tak sabar tunggu raya,ngeh3!!
.
.
.
Wink
♥♥♥ Raye,raye,raye!!




12 comments:

nadlalala~ said...

tahun lepas ada jugak main bagi dekat raya dekat clssmate PD. sekarang dah malas. hehe. =)

Cik Eyka said...

Hahaha..klu aku jgn harap la..
Tyme nak beli semangat gile,lepas tu nak taip and hantar dekat sebulan pending,last2 tak kemane kad tu,

cik mawar said...

herm..rasa2 nye post at wall fb je kot...na sms huh kompem line bzy...g un law gne fb xgne kedit.. bhahaha

Finaz Jaafar said...

SMS la sng..
tp hbs penuh fon aq ! choihh~

Cik Eyka said...

Cik mawar:Betol2,jimat..selalu sape2 yg anta sms sis reply,pastu kwn2 baik sis..hehehe

Cik Eyka said...

Finaz Jaafar:Hahaha...pastu heboh line xde,kene anta sms seminggu awal.

cik mawar said...

huhu..kan...law na anta sms sgt pun..mesti dekat 2org yg pntg ni...
1.family yg jauh/yg rapat
2.bf kan???

mellina aziz said...

kad raya utk insan terpilih je, hihi..sms utk smua kwn2.. :-)

Cik Eyka said...

CIK MAWAR:Sis anta sms dekat org yang anta dulu kat sis,hehehe...then dekat org2 yang rapat je..

Cik Eyka said...

MELLINA AZIZ:Ok la tu ade jugak anta kad raye,kalau Eyka jgn harap la,hehehe

hamzah ian said...

kad raya la baru feel.. leh simpan.. hehe

Cik Eyka said...

HAMZAH IAN:tp pyh nak dpt kad raya sekarang nih...nak menghantarnye pun malas,hehehe

Yang sayang Eyka, :P

Kalau susah,sayang Eyka pakai e-mail je