Sunday, 29 May 2011

Sahabat

Assalamualaikum & Hye guys..

Hari ini rasa macam kosong je kan, 'Monday sickness' kot,(betol ke,lalala).. Abaikan lah,hari ini terasa nak tulis tentang sahabat-sahabat yang aku sayang.Ramai sangat sahabat aku,korang-korang sume sahabat aku tapi diorang ini antara yg special dalam jantung aku.Jantung tu,ayat tak menahan.Jom aku bawak korang review sahabat aku sorang-sorang.Poyo je kan ayat aku,hahaha..

Of coz la yg 1st skali my Mr.Naqib.Mane boleh orang lain jd sahabat aku yang paling baik.Kan??hehehe... Dia la tempat aku nak mengamuk,tempat aku mintak duet,tempat aku bercerita.Dia jugak la orang yg slalu wat aku mengamuk,last-last dia balik kene kan,padan muka! Takde sape kot yg boleh tahan ngan pangai aku mcm dia ni.Kadang-kadang cian gak kt dia tapi nak wat cmne dah pangai aku macam ni,hehehe..

Trase mcm sweet je dlm pic ni kan,hakhak!

Ok,dah2..Seterusnya dah tentu la siblings@kembar aku kat PD.BFF 1 umah dgn aku,siyes weh mmg susah gile nak dapat membe 1 umah macam dorang ini.Dahla 1 kepala,pastu sume baik,sume caring.Ada bile susah ngan senang.Selalu kongsi cite,problem.Banyak dh benda pahit manis kitorang lalui.Nak kenal dorang?Jap aku tepekkan gambar dorang.

Blakang tu Cikmeh ngan Debab, depan plak dak Ecah,aku ngan Dyra.

Atas ni gambar kitorang berlima.Aku korang dah kenal sgt kan.Cik Meh,Debab,Ecah ngan Dyra ada kat dalam gambar ni.Ada lagi 2 orang. Sorang ni kitorang panggil dia Akak,sebab die lahir paling awal antara kitorang.Susah nak dapek gambar akak ni,meh den tepek an gambar dio ngan dyra.

Golap er kau mok..Maap,maap,maap..hahaha

And for da last 1,she is my very beshfwen.Noor Haryati Binti Idris.Mesti korang tertanye-tanye kan nape ak letak die last sekali.Dia ni sgt-sgt special bagi aku kan.Kitorg panggil dia Putri.Dia baik sgt,comel,peramah, happening,caring.Dia slalu sgt layan mood aku.Tak kisah la aku sedey ke apy ke.Rahsia aku,masalah aku sume dia tahu.Tapi Allah lebih sayangkan dia,09.06.2009 tarikh keramat dia dan paling sadis aku antara orang terawal yang tau.Perit,pedih,tak caye sume ada. Walau apepun,aku slalu doakan dia bahagia kat sane. takda sape ley ganti tempat dia.Kosong sampai aku jumpa dia balik nanti.

Dua-dua ni syg sy.....

Smoga Allah lindungi sahabat-sahabat aku.Mereka adalah sahabat yang terbaik and paling aku syg. Al-Fatihah utk arwah Putri,Smoga dia ditempatkan dikalangan hamba-hamba Allah yg beriman.
Sahabat yg beriman ibarat mentari menyinar,
Sahabat yg setia ibarat pewangi yg mengharumkan,
Sahabat sejati menjadi pendorng impian,
Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah..
Slalu dgr lagu 'Kau sahabat kau teman kan'?Cuba dgr lagu ni plak....
.
.
.
^_^
♥♥♥

2 comments:

naqib said...

cuba awak dgr plak lgu KAU SAHABAT, KAU TEMAN...hijjaz

Cik Eyka said...

kan sy ade post sekali lagu tu yg...

Yang sayang Eyka, :P

Kalau susah,sayang Eyka pakai e-mail je